London City Tour! ♡

Nu ik al bijna een half jaar in London woon wil ik graag mijn persoonlijke highlights van de stad met jullie delen. Wanneer je hier komt voor werk of vakantie zul je mogelijk wel de toeristische spots gezien hebben zoals de Big Ben, Tower Bridge en London Eye. Deze zijn natuurlijk leuk om een keer gezien te hebben maar er zijn nog heel veel meer leuke bezigheden. Lees mee!

Brixton

Ik zal maar beginnen met de wijk waar ik woon, Brixton. Brixton is een bruisende wijk in Londen, 5,3 km ten zuiden van Charing Cross en is de officieuze hoofdstad van de Jamaicaanse gemeenschap in Londen. Het is de geboorteplaats van David Bowie en je vind hier Electric Avenue waar er als eerste elektriciteit was. Genoeg over de geschiedenis!
Tegenwoordig staat Brixton grotendeels bekend om Brixton Village, hier vind je meer dan wel 20 verschillende nationaliteiten aan restaurants en bars (klik hier voor meer info). De toppers zijn voor mij Franco Manca pizza’s, Federation coffee, Honest Burgers en Mama Lan Dumplings.
brixton-village-007
Camden Town
Dit is een van mijn favorieten plekken in London. Sinds de opening van Camden Lock Market in 1974 is de reputatie van Camden razendsnel gestegen. Het werd een geduchte concurrent voor de markten van Portobello Road en Petticoat Lane. Voor vele jongeren is het nu dé place to be in de Britse hoofdstad. Duizenden mensen komen naar Camden Town, vooral tijdens de weekends, soms slechts om de sfeer te proeven, iets te drinken in een van de vele trendy bars, of om te genieten van de optredens van straatmuzikanten en andere performers. Op de Lock market kun je werkelijk van alles kopen. Kleding, accessoires, platen, vintage meubels, sieraden, kunst en heel veel food. Het cafe ‘The Hawley Arms‘ was een grote favoriet. Een leuk detail is dat Amy Winehouse hier vroeger bijna dagelijks te vinden was.
‘S avonds is Camden ook een leuke plek om uit te gaan. Ik ben een aantal keer naar ‘Proud‘ geweest. Dit was vroeger een oude boerderij. Er zijn VIP gedeeltes gemaakt van de stallen en het heeft een dakterras inclusief bubbelbad! Verder is ‘Koko‘ ook een aanrader. Dit was ooit een theater waar ze de balkons in hebben gehouden. Zo kun je het podium en de dansvloer vanaf verschillende hoogtes bekijken, of je gaat er lekker bij staan natuurlijk! Er hangt daar echt een heerlijke sfeer.
RH297277_942long
Brick Lane
Al meer dan tien jaar een begrip in Londen. Brick Lane – en de zijstraten daarvan – is de plek waar hip Londen graag neerstrijkt. Voor een kopje koffie met de laptop op schoot bijvoorbeeld. Of om te loungen in de Old Truman Brewery. Of om te shoppen in de alternatieve boetiekjes en het enorme aanbod aan vintage winkels. Dit is een plek waar je na een hele dag rondlopen, je nog steeds niet alles gezien hebt. Mijn favorieten zijn de ‘Blitz’, The vintage Market en Blondie.
681x454
South Bank
South Bank is een schitterende rivieroever in het hart van Londen, net over de Theems vanaf de Big Ben, de parlementsgebouwen en Covent Garden. South Bank is de thuisbasis van Londens meest kenmerkende architectuur, bezoekersattracties (zoals London eye), theaters, podiumkunsten en designwinkels. Het is het hele jaar door een bruisend gebied met vele bezienswaardigheden en activiteiten, waaronder gratis evenementen en festivals. Een dag heb ik het Tate Modern Museum bezocht. Dit was echt de moeite waard! Je kunt hier ook een wandeling maken met een prachtig uitzicht over de Theems. Het restaurant ‘Wahaca‘ is een aanrader als je van de mexicaanse keuken houdt!

Hyde Park
Dit is een van de grootste parken van London waar heel veel evenementen plaats vinden. In de zomermaanden voornamelijk concerten en in het najaar is er ‘Winter Wonderland! Dit is een enorm grote kermis met honderden kerststalletjes en een schaatsbaan. Als naar London gaat de komende winter moet je hier zeker heen! f7e7eae4a4784d7a3097797b322ff1ab
Shoreditch
Shoreditch was voor ons dé plek om uit te gaan! Er zijn daar een groot aantal clubs en bars waar je goed kunt feesten. Cargo was mijn favoriet! Vanuit Brixton reden er nachtbussen en waren we er binnen een uur. Shoreditch is trouwens ook waar je Brick Lane vind.

Verder zijn er natuurlijk nog heel veel meer dingen die ik echt ontzettend leuk vond maar dit waren toch wel de hoogtepunten! Het winkelen in de grote winkelstraten Oxford Street en Regent Street is ook nog steeds een van mijn favoriete bezigheden trouwens. ❤

* Alle namen zijn gelinkt naar de websites met meer info.

Klik hier voor een metrokaart

p.s. laat me weten of je mijn favorieten winkels wilt weten in London!

Heel veel liefde,

Mila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s