In the spotlights: Lorna Jane Activewear

Ik heb een scriptie geschreven ter afsluiting van mijn opleiding Fashion Management aan het Summa College te Eindhoven, waar ik ben opgeleid tot commercieel medewerker Fashion.
De opdracht is om een private label of merk te onderzoeken en het te actualiseren voor een komend seizoen. Het doel van de scriptie is inzicht verschaffen in de werkzaamheden en competenties van een commercieel medewerker Fashion, die de productievoortgang bewaakt. Het merk dat ik heb gekozen is Lorna Jane.
sportsbra crossing


Lorna Jane Clarkson is de oprichter van het multi-bekroonde ‘active- wear’ label Lorna Jane. Vandaag, vertegenwoordigt ze meer dan alleen activewear, door vrouwen te inspireren om op hun best te leven met behulp van een actieve levensstijl en in de dagelijkse praktijk op haar blog ‘Move Nourish Believe’.
De collectie bestaat uit een overzichtelijk aantal stijlen en pasvormen met de namen; Lorna Jane Originals, Uniquely Lorna Jane en LJ Black. De stoffen worden gemaakt met liefde en passie en daarom hebben ze daar een klein detail aan toegevoegd. In elk Lorna Jane item vind je een klein hartje. Het merk geloofd dat wanneer je liefde stopt in je producten, de klanten het gevoel krijgen van verbondenheid en de inspiratie krijgen om hun passie in een actief leven te realiseren.
Bag

Bij het uitkiezen van een thema voor de collectie van Augustus 2016, ben ik geïnspireerd geraakt door de ‘Offbeat’ trendforcast op WGSN. Deze voorspelling heb ik vrij vertaald naar het thema ‘Star Dust’.
‘Star Dust’ is in het Nederlands vertaald sterrenstof. Bij sterrenstof denk ik aan het heelal en de Melkweg met alles eromheen. Een gevoel van oneindigheid en vrijheid. Dit vertaal ik met speelse elementen in de kle- ding. Voor de nieuwe collectie ga ik gebruik maken van verschillende galactische prints en holografische effecten.

kleurkaart LJ-Hersteld moodboard thema-Hersteld
Ik heb onderzoek gedaan naar het bedrijf en heb vervolgens een nieuwe collectie ontworpen voor het najaar van 2016.

Werktekeningen samen
Nieuwsgierig geworden naar het merk, ga dan snel naar de website… http://www.lornajane.com.au

Helaas wordt Lorna Jane op dit moment nog niet in Nederland verkocht. Hier gaat hopelijk heel snel verandering in komen!

Love,

Mila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s