F.lux

Wanneer je ’s avonds achter je laptop zit zal je vast wel gemerkt hebben dat het lastig is om daarna in slaap te komen. Dit komt doordat het beeld van je laptop enorm sterk is! Dit zorgt er voor dat je lichaam denkt dat het nog dag is, terwijl je eigenlijk wilt gaan slapen. Ook aan je ogen zal je merken dat het licht erg fel is. Ik merk dat ik nogal rode ogen heb als ik ‘s avonds op m’n laptop heb gewerkt.

Je kunt de helderheid van sommige beeldschermen wel aanpassen maar dit is niet effectief. Dit is waar F.lux in beeld komt. F.lux is een simpel, klein programma die de warmte van kleuren automatisch aanpast. De kleuren passen zich aan wanneer je op een andere locatie zit, de zon onder gaat maar ook aan de hand van tijd. Er zijn een aantal opties voor versnelde verkleuring of een heel langzaam verloop.

Deze app. speelt in op de behoefte van de gezondheid trend die speelt. Veel mensen willen steeds minder bezig zijn met elektronica omdat het een slechte invloed heeft op je mentale gezondheid en zorgt voor onvoldoende nachtrust. Voor mij is het belangrijk genoeg te slapen zodat ik beter presteer en lekker in m’n vel zit.
Daarnaast is deze app. ook een onderdeel van een grote trend genaamd technologisering. Apps, besturingsprogramma’s en dergelijke zijn ontwikkelingen van de laatste jaren. Tien jaar geleden had nog niemand een telefoon of laptop waar je eindeloos veel functies voor had en wisten de meeste mensen nog niet wat een app was. De F.lux app is een verbetering als het gaat over gezondheid maar kan ook zorgen voor een groter gebruik van elektronica.

Het programma is gratis te downloaden voor zowel Apple als Windows. Er verschijnt een klein besturingssysteem waarmee je de instellingen naar je eigen wens kunt instellen. Helaas kan de app nog niet worden geïnstalleerd op de Iphone.

Voor meer informatie en de download ga naar: www.justgetflux.com 

English

 You’ve probably noticed how difficult it is to fall asleep after working on your laptop at night. The reason is very simple. The screen of your laptop is very bright and makes your body think it’s daytime when you’re actually about to go to bed. Also your eyes will suffer from the brightness. My eyes are usually a little red after working on my laptop before I go to sleep.

On some devices you will be able to adjust the brightness of the screen but this is not really effective. I’ve found a solution called F.lux. This is a very simple application that adjusts the warmth of colors automatically. The colors are adjusting when you’re at a different location, when the sun sets or at a set time. There are a couple of options for accelerated discoloration.

The application capitalizes on the Health trend. A lot of people are longing to be less active on their electronic devices because it has a bad influence on their mental health. It also results to insufficient sleep. For me it’s very important to have enough sleep so I can perform better and feel healthy.
The F.lux app is part of a trend called Technological development. Applications and software’s are very recent developments. Ten years ago nobody even had a phone or laptop with the endless features we have now. In fact, most people didn’t even knew what an application was back then.

The F.lux application is an improvement when it comes to health, but can also result to a greater use of electronic devices. You can download the app for free on Apple and Windows computers. You will see a small window, the operating system, to adjust settings. Unfortunately the application is not available for the Iphone.

For more information or installation visit: www.justgetflux.com

One thought on “F.lux

  1. Als deze app ertoe leidt dat we langer achter t scherm blijven hangen vanwege gezonder licht, spreekt dit de focus lock app tegen. Never mind. Voor nachtbrakerij is het wel n goed en gezond idee.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s