Kwaliteit van leven: Leisure

Kwaliteit van leven is het functioneren van personen op fysiek, psychisch en sociaal gebied en de subjectieve evaluatie daarvan. Kwaliteit van leven is daarmee een subjectief begrip. In deze blogpost ga ik bespreken hoe de coolhunts van de sector Leisure invloed hebben op kwaliteit van leven.

felce-perry-model-qolCuddles & Coffee
Kopjes is het eerste katten café van Nederland. In dit café kun je terwijl je geniet van een kopje koffie of lunch knuffelen met katten. Deze katten komen van het dierenasiel en hebben op deze manier een beter leven en meer aandacht.
Het bezoeken van dit café heeft invloed op je sociale en emotionele wellbeing. Katten geven je een fijn gevoel en je hebt gelijk een band met hen. Daarnaast zullen mensen het concept waarderen omdat het ze een prettige vibe bezorgt en misschien ook wel voldoening omdat ze zelf geen huisdieren hebben.

WAAR Tilburg
Deze winkel is recent geopend in Tilburg en heeft een vernieuwd concept. Het bestaande concept van het verkopen van duurzame en eerlijke producten en accessoires is aangevuld met een coffeecorner, bakker, lunchroom en verpakkingsvrije ingrediënten.
Het concept richt zich volledig op de materiele wellbeing van mensen. Zeker als zij veel waarde hechten aan duurzaamheid en goede voeding. Daarnaast kan het kopen van producten die enkel duurzaam en/of biologisch zijn ook van invloed zijn op een bepaalde status die je wilt hebben.

Lush it up!
In april opende Lush zijn exclusieve winkel aan Oxford Street in London. Deze winkel biedt nieuwe exclusieve producten en behandelingen. Lush is daarnaast geheel duurzaam en diervriendelijk.
Het concept richt zich wederom volledig op de materiele wellbeing van mensen. Zeker als zij veel waarde hechten aan duurzaamheid en diervriendelijke producten. Daarnaast kan het kopen van deze producten ook van invloed zijn op een bepaalde status die je wilt hebben.

Snupps
Snupps is een app waarin je je bezittingen en verzamelingen kunt opslaan en inspiratie op kunt doen door de collecties van anderen te bekijken.
De applicatie heeft invloed op de materiele wellbeing door een platform te bieden om je bezittingen te ordenen en op te slaan. Dit zorgt er voor dat je altijd bepaalde dingen terug kunt zoeken of wanneer je een product opnieuw wilt aanschaffen de details nog terug kunt halen.

Edge Cycle
Deze groepsles in Engeland biedt een exclusieve ervaring. In een grote ruimte met gekleurde lampen kun je spinning lessen volgen op uptempo muziek. Dit word aangeboden voor de mensen die naar de sportschool gaan saai vinden.
De kwaliteit van leven van de sporters wordt verbeterd door er voor te zorgen dat er leukere lessen worden aangeboden en ze dus meer motivatie hebben om te gaan sporten. Dit zorgt voor een fysieke wellbeing.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s