Kwaliteit van leven: Appearance

Kwaliteit van leven is het functioneren van personen op fysiek, psychisch en sociaal gebied en de subjectieve evaluatie daarvan. Kwaliteit van leven is daarmee een subjectief begrip. In deze blogpost ga ik bespreken hoe de coolhunts van de sector Appearance invloed hebben op kwaliteit van leven.felce-perry-model-qol

A smart bra!?
Het nieuwe product van Omsignal is een smart-bra. Dit houdt in dat deze sportbeha verschillende gezondheidsfuncties zoals hartslag en BMI kan bijhouden. Dit product speelt in om het veranderende schoonheidsideaal. Het product zorgt er voor dat je inzicht krijgt in o.a. je gezondheid en fysieke welzijn. Daarnaast kan het dragen van de bh ook zorgen voor een sociale status, denk aan de #fitgirl beweging. Tot slot zou het ook kunnen zijn dat je een bepaald doel wilt bereiken en je lichamelijke functies kunnen ontwikkelen. Sport heeft een goede invloed op je concentratie en daarmee ook de kwaliteit en productiviteit van je werk.

Slow Fashion Revolution
Steeds meer mensen gaan liever winkelen bij de duurzame winkels die inzicht bieden in waar het product vandaan komt en hoe het tot stand is gekomen. De massaproducties van bijvoorbeeld H&M en Primark zorgen namelijk voor verschillende natuurproblemen en bieden slechte werkomstandigheden voor de arbeiders in fabrieken. Dit probleem wekt voor vele mensen negatieve emoties op. Door alleen nog maar slow fashion te kopen kun je daarmee laten zien waar je in gelooft en dat je je daar beter bij voelt.

Garcia’s ode to denim!
Garcia heeft denim in de spotlights gezet en biedt daarmee een verhaal rondom de veranderende schoonheidsidealen en de daarbij horende vormen en varianten van de jeans. Door het aanbieden van verschillende vormen van jeans is er voor iedereen wat wils. Op sociaal gebied kan dit er voor zorgen dat (voornamelijk) vrouwen met elkaar in contact komen omdat ze een bepaalde stijl delen.

3D Printed Fashion
Tijdens de vierde editie van de ‘FashionTech Berlin’ kwamen er meerder 3D geprinte producten voorbij. Vooral de fashion items kregen veel aandacht. In de toekomst zullen steeds meer ontwerpers gaan werken met een 3D printer. Dit is een duurzaam productieproces en kan er daarom voor zorgen dat dit emotioneel aansluit bij je normen en waarden.

Men with glitters
Mannen die hun baard opfleuren met glitters, maar waarom? De verhoudingen tussen mannen en vrouwen vervagen en daarom mogen nu ook mannen hun gezicht mooier maken met een beetje glitter in de baard. Dit heeft vooral invloed op het sociale welzijn. Het heeft met zelfverzekerdheid te maken en zal zeker voor vele reacties komen van zowel vrienden als mensen die je op straat tegen komt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s