Kwaliteit van leven: Food

Kwaliteit van leven is het functioneren van personen op fysiek, psychisch en sociaal gebied en de subjectieve evaluatie daarvan. Kwaliteit van leven is daarmee een subjectief begrip. In deze blogpost ga ik bespreken hoe de coolhunts van de sector Food invloed hebben op kwaliteit van leven.felce-perry-model-qol

Interactive dinner on a diet!
Dit nieuwe restaurant in Tokyo biedt de mogelijkheid om alles wat je eet af te wegen voor jouw persoonlijke gezondheid. De bediening kan persoonlijk advies geven over voeding en er zijn apparaten aanwezig om je eten te scannen. Dit heeft natuurlijk alles te maken met je materiele welzijn omdat het je voedzaam eten biedt. Daarnaast heeft het daarom ook geen goede invloed op je gezondheid (Fysieke welzijn).

Tap away!
In de Tria Taproom in Philadelphia kan je alles wat je drinkt op een avond scannen terwijl je het voor jezelf inschenkt/tapt aan de bar. Achteraf kun je in een app zien hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen en welke wijn je precies hebt gedronken. Het concept heeft emotioneel invloed op de bevrediging van het vinden van je favoriete drankje. Het bijhouden van het aantal calorieën werkt positief op je gezondheid en veiligheid (wanneer je teveel gedronken hebt).

Blacksalt Fish
In het Blacksalt restaurant kun je alle informatie over je vissen in de vitrine scannen via een QR-code. De afkomst, versheid en prijs worden dan weergegeven op een speciale website. Dit zorgt voor transparantie. Transparantie zorgt voor meer acceptatie en vertrouwen van de klanten (sociaal welzijn).

Insta-taste!
In de toekomst zullen we geuren en smaken online kunnen gaan delen vanaf bijvoorbeeld foto’s en video’s. Hier is de afgelopen jaren enorm veel onderzoek naar gedaan. Adriak Cheok heeft er meerdere malen uitspraak over gedaan. Het kwaliteit van leven van de mens zal verbeteren door deze uitvinding fysiek in staat worden om te ruiken wat er aan de andere kant van de wereld gebeurt. Daarnaast krijgen ook sociale contacten meer waarde. Het lijkt net of je heel dicht bij elkaar in de buurt bent.

Where was this picture taken?
Google en andere bedrijven hebben een app ontwikkelt die je locatie bij kan houden. Het gaat hier specifiek over het inzicht krijgen in de locatie waar een bepaalde foto is genomen. We hebben behoefte aan transparantie. Daarnaast kan het product zorgen voor meer veiligheid en kan het eventueel ook wel moorden oplossen. Kortom, het concept zorgt er voor dat het fysieke welzijn verbeterd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s