25 food vragen TAG

Ik vind het super leuk om te koken en ben altijd op zoek naar nieuwe recepten. Door verschillende mensen in mijn omgeving met een passie voor koken ben ik het zelf ook steeds vaker gaan doen. De laatste tijd kook ik eigenlijk elke avond, zowel hier in London als toen ik nog thuis woonde. Vandaag deel ik mijn antwoorden op de 25 Food vragen TAG bedacht door ‘Uit pauline’s keuken‘. Deze heb ik later ook gespot bij Vera en Teske. Let’s go!

collage header

Wat is je favoriete ontbijt?
Het hangt af van mijn stemming en welk seizoen dat het op dat moment is. Mijn voorkeur gaat meestal naar een zoet ontbijt en dan grijp ik al snel naar fruit met yoghurt, een fruitsalade of pannenkoeken. Een combinatie van pannenkoeken en fruit doet het ook altijd goed! klik hier voor meer ontbijt ideeën.

Hoe drink je je koffie?
Als ik thuis koffie drink is dat meestal een cappuccino die ik maak met soyamelk, amandelmelk of magere melk. Als ik ergens een koffie bestel is het eigenlijk vrijwel altijd een ‘skinny latte’. Met speciale gelegenheden vind ik het ook lekker om koffie te drinken met een likeurtje zoals Amaretto. Een Italian coffee vind ik ook heerlijk.
Coffeeee
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Dit broodje is sowieso een Ciabatta. Zalm met rucola, roomkaas en kappertjes is een lekkere combinatie. Rosbief met mosterd? Oja, en brie met honing en sla!

Soep of salade?
Salade. Grieks, italiaans of een mix van alles wat ik nog in de koelkast heb liggen. Mijn favoriete salade is de geitenkaas-salade die ik van de zomer heb gezien bij Foodgloss.

Wat is je favoriete kookboek?
‘Smakelijk Italie’ en ‘Jamie’s 15 minuten recepten’

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet, zonder enige twijfel. Ik hou ontzettend van zoete dingen maar ik kan echt niet zonder hartige lekkernijen. Bovendien denk ik dat als je alleen nog maar zoet eet, en dus suiker, je je niet echt heel lekker gaat voelen.
turks eten
Welke keuken (land) is je favoriet?
Een gedeelde eerste plaats voor de Italiaanse en Japanse keuken. Ik eet graag pasta en pizza maar ik zou werkelijk elke dag wel sushi kunnen eten. Op de tweede plaats staat grieks.

Wat is je favoriete foodfilm?
‘Chocolat’ uit het jaar 2000. Het is een prachtig verhaal, de chocolade is overal en een ander pluspunt is Johnny Depp.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Chips en zoutjes, welke smaak dan ook. Yes, I’m guilty!

Wie is je grootste inspiratiebron?
Het internet, Youtube, blogs en Pinterest.

Thuis koken of uit eten?
Thuis koken vind ik vaak leuker maar uit eten gaan heeft ook zeker zijn voordelen! Geen afwas, enorm veel keuze en je kunt gezellig met je gezelschap praten.

High-end of low-profile?
Al kan ik enorm geïnspireerd raken van prachtig opgemaakte borden met high-end food, ga ik toch voor low-profile. Less is more, zo geld dat ook voor sommige gerechten. Hoe simpel het ook kan zijn, de smaak is goed.

Wat is je lievelings restaurant?
Sumo en Genroku voor sushi! Il Padrino voor mijn italiaanse cravings.
sushilove
Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn. Hoewel ik nu mijn boodschappen moet doen bij de locals in London zoals Tesco en Sainsbury’s. Albert Heijn, ik mis je.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Een ‘Dragon Roll’ (sushi).

Wat is je favoriete cocktail?
Mojito en Tequila sunrise (in Mallorca).

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Als dat de enige twee opties zijn ga ik toch voor George. Niet alleen omdat hij een leuker uitzicht is maar ook omdat hij de uitgelezen man is om koffie mee te drinken, toch?

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Al heeft het niet veel met het koken zelf te maken ga ik voor een afwasmachine. Ik heb een hekel aan afwassen!

Mijn favoriete snack is…
Nacho’s met quacamole, salsa en heel veel kaas. Niet iets om elke dag te eten maar wel errug lekker.
italian food
Wat zit er op jouw pizza?
Heel veel groenten, kaas (!!!) en olijven.

Wat lust je echt niet?
De meeste groenten met het woord kool zoals spitskool, zuurkool, rode kool en koolraap. Ook ben ik geen grote fan van alles wat een bittere smaak heeft.

Mijn favoriete foodblog is…
Ik volg er echt een heleboel maar als er iemand is die mij heeft geïnspireerd is dat Frances. Foodgloss is niet echt een blog maar een Youtube kanaal met recepten.

Het gekste dat ik ooit heb gegeten is…
Een krekel.

Wat staat er op je food bucketlist?
Ik wil graag een keer zelf cheesecake maken. Verder kan ik niet echt iets bedenken dat ik nog nooit gegeten heb.

Ik kan niet leven zonder…
sushi, pizza, kaas en chocolade.

Wat is het gekste wat jij ooit hebt gegeten?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s